Сгъваем нож Manly Peak – Black FRN 14C28N OH

79.00лв.

SKU: N/A
Категория:
Етикет:
Наличност: В наличност

Manly Peak е съвременен и стилно изработен нож, създаден да бъде перфектният спътник за вашите ежедневни приключения. Произведен в България, този нож е отличен пример за върховно качество и функционалност.

Една от ключовите характеристики на Manly Peak е неговата удобна дръжка от FRN (фибростъклоармиран найлон). Този материал е изключително лек, но в същото време здрав и износоустойчив, което го прави идеален за употреба във влажни условия, например по време на риболов близо до морето или просто по време на лятните горещини, когато потим по-обилно. Съчетанието на FRN дръжката с висококачествената стомана 14C28N за острието осигурява отлична корозионна устойчивост, като гарантира, че ножът ще запази своята острота дълго време.

Manly Peak има идеален размер – достатъчно компактен, за да може да се носи лесно и удобно в джоба, но същевременно достатъчно голям, за да се справи с всякакви ежедневни задачи. Геометрията на острието е много добре балансирана, осигурявайки здравина и отлични режещи качества. Тънката заточка пред режещия ръб гарантира лесно и прецизно рязане на всякакви материали. Поддръжката и заточването са много лесни, дори и в полеви условия.

Освен своята функционалност, Manly Peak предлага и практичен дизайн. Ножът разполага с реверсивна клипс (щипка за колан), която ви позволява да го носите удобно и лесно, като го прикрепите към колана си. В комплекта на ножа са включени и допълнителни инструменти, които могат да се използват по време на вашите приключения.

Отварянето на острието се извършва бързо и лесно, благодарение на отвора в острието, който позволява едноръчно отваряне. Така можете да достъпите ножа си бързо и да се справите с всякакви задачи без усилие.

Manly Peak е практичен, надежден и стилен нож, който ще ви служи верно във всяка ситуация. Бъдете подготвени за всяко ежедневно предизвикателство с този невероятен нож от български производител!

FRN (фибростъклоармиран найлон) или още наричан „GFN“ (стъклонапълнен найлон) е високоякостна пластмаса, често използвана за изработка на дръжките на сгъваемите ножове. Този материал представлява комбинация от найлон, засилена със стъклени влакна, които придават на него изключителна здравина и лекота. Една от големите предимства на FRN е, че е лесен за почистване и поддръжка.

Спецификациите на стоманата 14C28N, известна още като Sandvik 14C28N, са впечатляващи. Тази неръждаема стомана, произведена от шведската компания Sandvik, предлага отлична твърдост и устойчивост на корозия. Остротата й е лесно постижима и се запазва дълго време, което я прави идеален избор за ножове, които ще се използват във влажни условия или при риболов.

Относно заключващия механизъм на ножа, Manly Peak използва Back Lock (заключващ механизъм на гърба). Този вид механизъм е един от най-популярните при традиционните сгъваеми ножове. Състои се от кука върху пружина, която се заключва в прорез на гърба на острието при отваряне на ножа. За да затворите ножа, просто натиснете куката, която отключва механизма, и можете да спокойно затворите острието.

Предимствата на Back Lock механизма са надеждност, здравина и безопасност. Когато работите с ножа, бутонът за отключване не пречи на захвата, което намалява риска от случайно отключване. Отделно, докато затваряте ножа, ръцете ви са далеч от пътя на острието, осигурявайки по-голяма безопасност при процеса.

Дължина на острието: 95 мм
Дебелина на острието: 3 мм
Дължина на дръжката: 125 мм
Обща дължина: 220 мм
Тегло: 98 грама

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Сгъваем нож Manly Peak – Black FRN 14C28N OH”

Добавено в количката

Виж количката